Kegunaan Tag dalam HTML? Komponen HTML – Siri 2 (Pengukuhan-jawapan)

Assalam dan Salam Sejahtera Semua,

Macammana soalan minggu lepas, dapat buat x? Aku harap korang buat la ya, harini sibuk skit kat pejabat so lambat la sikit posting.

Sila rujuk contoh HTML yang aku dah buat kat bawah :

contoh_sourcecode

Contoh HTML soalan minggu lepas

Macam biasa, aku bagi gambar nak bagi korang taip sikit baru pandai. Orang kedah kata “hampa jangan main kecoh sngt”.

Bagi korang yang terpinga-pinga menda apa ni, sila rujuk balik posting minggu lepas tapi tak aci la korang dah tengok jawapan 😀 .

Ni contoh HTML yang keluar dekat Chrome :

contoh_printscreen

Contoh paparan HTML

Memang tak berapa sama la aku mengaku, kalau nak sama kena masuk kelas css dah tu. Tapi lebih kurang ni, kira halal la 😆 .

Yang mana tag yang korang x faham boleh rujuk sini, dan bagi yang baru nak belajar harap dapat ikut dari posting pertama tentang Pengenalan kepada HTML. Ini saja untuk kali ni, nanti aku post pasal macammana nak reka laman web asas guna HTML saja.

Kalau korang ada soalan yang nak aku terangkan apa2, sila komen yer atau hantar email kat aku.

Itu saja, Salam. 😎

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s